Alonso se v Brazílii setkal s Massou

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Brazilec Felipe Massa a Španěl Fernando Alonso se během pátečních tréninků na Velkou cenu Brazílie F1 v Sao Paulu setkali poprvé od doby, co stáj Ferrari oznámila Alonsův příchod z Renaultu.

Massa, jenž se zotavuje z fraktury lebky, kterou utrpěl v červenci v kvalifikaci na Hungaroringu, přišel povzbudit svůj tým do boxů a krátce přitom pohovořil se svým budoucím stájovým kolegou. Alonso popřál Massovi brzké uzdravení a Massa Alonsovi všechno nejlepší v jeho novém týmu.

"Vztah mezi oběma piloty je stejný jako kdykoli předtím a setkání ukázalo, jak nepodložené jsou nedávné zprávy ohledně nepřátelství mezi nimi," uvádí webové stránky Ferrari.

Zpráva reagovala na výrok Massy, který ve středu v Sao Paulu při obědě se skupinou novinářů údajně prohlásil, že Alonso musel vědět o plánu stáje Renault, která nechala v loňské Velké ceně Singapuru záměrně havarovat Nelsona Piqueta, aby tím umožnila vítězství Alonsa. "Fernando o tom bezpochyby věděl," řekl Massa. "Jsem si jistý, protože to je logické. Není možné, aby to nevěděl," dodal Brazilec. "Teď je ale čas tuhle kapitolu uzavřít a hledět do budoucnosti. Jsem si jistý, že to nemůže nijak zkazit náš vztah s Fernandem," věří Massa.

"Není pro mě důležité, co kdo říká. A ani nevím, jestli to Felipe skutečně řekl takhle. Každopádně si myslím, že spolu budeme vycházet naprosto v pohodě," prokázal nadhled Alonso.

Budoucí situaci v Maranellu komentoval i další brazilský pilot Rubens Barrichello. "Možná to u Ferrari bude trochu jiskřit, prostě jako mezi dvěma Latinoameričany. Asi to nebude tak klidné, jako kdyby tam jezdili dva Finové," prohlásil Barrichello.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy