Barrichello se konečně přiznal, jak je na tom

Nejzkušenější pilot formule 1 Brazilec Rubens Barrichello, jezdec stáje Brawn GP a druhý závodník v celkovém pořadí mistrovství světa, ve středu potvrdil, že vyjednává se stájí Williams o smlouvě na rok 2010. Informaci ve středu přinesl server britské televize ITV itv-f1.com.

"Je pravda, že jednám se stájemi Williams a Brawn GP a vůbec nic není uzavřeno ani podepsáno. Otázka mého setrvání v týmu Brawn GP je zcela otevřená," potvrdil Rubens Barrichello, který má letos největší příležitost během své sedmnáctileté kariéry získat titul mistra světa. Na lídra celkové klasifikace Brita Jensona Buttona, svého stájového kolegu, ztrácí 14 bodů a k dispozici má ještě dva závody - nyní o tomto víkendu na domácím okruhu Interlagos v Brazílii a 1. listopadu v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech.

Rubens Barrichello také potvrdil, že ho stáj Williams kontaktovala před několika týdny a při jednání je ve hře také možnost, že by opačným směrem zamířil německý jezdec Nico Rosberg. Dosud britská média informovala v souvislosti s Barrichellem a stájí Brawn GP o tom, že by jej měl nahradit jeho mladý krajan Bruno Senna.

"Nyní jsem v mnohem lepší pozicí než v minulých letech a v celkem privilegované fázi své kariéry. Dostávám od týmů pěkné nabídky a můžu si vybrat. Chtěl bych si v Interlagosu pojistit tu možnost, že si vyberu takové auto, se kterým budu ve své 18. sezoně ve formuli jedna jezdit vpředu jako letos. A já na příští sezonu chci hodně konkurenceschopný vůz," prohlásil sedmatřicetiletý rekordman v počtu startů ve formuli 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy