Ferrari potvrdilo, že se Massa k závodění v F1 vrátí až příští rok

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Stáj Ferrari v neděli na svých webových stránkách potvrdila, že Brazilec Felipe Massa se k závodění v F1 nevrátí dřív, než na začátku příští sezony, ačkoli už v pondělí má testovat dva roky starý monopost a lékařská vyšetření prokázala, že červencové zranění nezanechalo stopy na jeho oku.

Italská stáj tak ukončila spekulace médií, podle nichž se Massa už připravuje na start v závěrečném závodě letošního šampionátu, Velké ceně Abú Zabí, která se jede 1. listopadu.

"Felipe se už zítra ve Fioranu vrátí do svého přirozeného prostředí, to znamená na závodní trať. Není to však řádné testování a rozhodně nebudou v akci stopky. Na to bude čas až na začátku příštího roku, kdy Felipe spolu s Fernandem Alonsem začnou pracovat na vývoji monopostu pro další sezonu," uvádí se v prohlášení stáje. "Felipe si zajede jen pár kol. Bude to velmi důležitá zkouška, která však v žádném případě neznamená návrat k závodění v blízké budoucnosti."

Brazilec Massa se zranil 25. července v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, utrpěl frakturu lebky v oblasti levého oka, když jej do hledí přilby zasáhl úlomek z vozu krajana Rubense Barrichella.

Massovým novým stájovým kolegou bude v příští sezoně Španěl Fernando Alonso, který přestoupil z týmu Renault.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy