F1 je v mém srdci, říká Takuma Sato

Sato, Takuma | foto: Super Aguri Formula 1

Bývalí jezdec stáje Super Aguri přiznal, že neustále usiluje o návrat do královny motorsportu a doufá, že se mu to podaří již příští rok. Takuma Sato se s F1 rozloučil poté, co jeho stáj odešla z šampionátu po čtyřech odjetých závodech v roce 2008.

Když se tento japonský jezdec ocitl v roce 2008 bez angažmá zkusil svoje štěstí v několika závodech IndiCar. „Šel jsem na Indy 500 a taky se mi zde naskytly nějaké možnosti(v IndyCar), ale vždycky jsem chtěl být na té nejvyšší úrovni a to je můj cíl,“ řekl. „V F1 mám nedokončenou práci a chci se dostat zpátky, protože teď mám zkušenosti a rychlost,“ dodal a zdůraznil jak pro něj byl letošní závod na Suzuce těžký, když se ho nemohl zúčastnit jako závodní pilot. 

„Samozřejmě, že nové týmy pro mě představují skvělou příležitost znovu si zazávodit, ale snažím se komunikovat s každým i se současnými týmy, najít jakoukoli možnost a to nejen ve Formuli 1.“ řekl a připouští i možnost, najít si angažmá v Americe. „F1 je v mém srdci, ale o tom jestli dostanu příležitost nerozhodnu já. Existuje spousta faktorů. Dokud ale nebudou brány do F1 100% zavřené, budu na ně neustále tlačit a pokoušet se o návrat.“

 



Takuma Sato zažil svoji nejúspěšnější sezónu v roce 2004, kdy společně s týmovým kolegou Jensonem Buttonem získali druhé místo v poháru konstruktérů pro tým BAR. Jeho největším úspěchem v monopostu Super Aguri, bylo umístění při GP Kanady 2007, kdy skončil šestý i přes problémy s boxech. Během tohoto závodu se mu podařilo předjet např. Kimiho Räikkönena, Ralfa Schumachera nebo Fernanda Alonsa. Britská ITV ho dokonce označila „Jezdcem dne“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy