Button: Dnes jsme toho moc nenajezdili, no a?

Jenson Button | foto: McLaren

Jenson Button si nemá žádné obavy z toho, že do zítřejší kvalifikace na Velkou cenu Japonska nastoupí s minimem odjetých kilometrů - i to málo dnes navíc bylo na mokré trati.

"Je to v pohodě," říkal bez náznaku starostí Angličan po druhém tréninku, jenž probíhal za prudkého monzunového deště. "Spousta kluků toho zde moc ve vozech F1 neodjezdila, někteří dokonce vůbec nic. To je ale v pořádku, bude větší vzrůšo." Sedm pilotů včetně úřadujícího mistra světa Lewise Hamiltona jelo dnes v Suzuce poprvé, poslední 2 roky se totiž Velká cena Japonska jela ve Fuji.

"Musíme zkrátka doufat, že se nám podaří hned vůz dobře vyvážit pro kvalifikaci, proto teď máme hodně práce, abychom se ujistili, že vše bude správně, až vyjedeme. V dešti je velmi obtížné vyvážit vůz. Na suchu je nastavení úplně jiné. To byl další důvod, proč jsme odpoledne moc nejezdili," popisuje situaci v Brawnu lídr letošního šampionátu.

"Půjdeme rovnou do kvalifikace, což je vzrušující a pro mě i výhodnější. Bude to vzrušující, protože vyjedeme na suchých pneumatikách, na nichž to je v Suzuce vždy velmi vzrušující."

"Tady si musíte dávat pozor i na pneumatiky, protože jich moc během víkendu nedostanete, a zde je snadno odrovnáváte. Takže i kdyby nebylo mokro - najezdili bychom toho o něco více, ale myslím, že ne o moc. Zítra to ale vypadá na suchou kvalifikaci, i závod, což je pozitivní. V neděli by pršet vůbec nemělo, ale to se může samozřejmě ještě změnit. My budeme ve formě, i kdyby se to změnilo."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy