Mosley: Vatanena čeká těžká porážka

Mosley, Max | foto: GEPA pictures GmbH

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley varuje kandidáta na post svého nástupce Ariho Vatanena, že ho čeká "těžká porážka".

Britské listy The Guardian a Daily Telegraph citují ostrá slova z Mosleyho dopisu jordánskému princi Feisalovi, který podporuje kandidaturu Vatanena proti Mosleyho favoritovi, bývalému šéfovi stáje Ferrari Jeanu Todtovi.

"Na to, že po těchto volbách se motoristický sport může sjednotit a pracovat společně, můžeme zapomenout," uvedl Mosley na adresu Vatanenovy kritiky jeho způsobu řízení FIA. "Faktem je, že Vatanen ty volby prohraje a to zcela drtivě, a nejen proto, že začal očerňovat FIA a její vedení," napsal odstupující prezident.

Princ Feisal, vlivný prezident Jordánského olympijského výboru, se má stát Vatanenovým viceprezidentem pro sport, pokud bývalý mistr světa v rally vyhraje volby a stane se prezidentem FIA. "Jordánsko mělo vždycky blízký vztah s prezidentem FIA, takže jsem hluboce zklamaný obsahem tohoto dopisu, který ve mně vzbudil pochyby o důvěryhodnosti nadcházejících voleb," odpověděl Feisal Mosleymu.

Volby nového prezidenta FIA se uskuteční 23. října, Vatanen a Todt jsou jediní dva kandidáti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy