Kubica: Tohle je nejvydřenější bod v mém životě

BMW | foto: BMW Motorsport

BMW – REVIEW; Pro Roberta Kubicu byl dnešní závod jedním velkým bojem, který nakonec proměnil alespoň v jeden bod. Jeho kolega Heidfeld nedokončil kvůli kolizi se Sutilem, jíž označil za stupidní incident. FIA se jí po závodě hodlá zabývat.

Robert Kubica, 8.
Byl to opravdu těžký závod. Měl jsem trochu smůlu s vyjetím zpomalovacího vozu. Ztratil jsem několik míst, protože jsem těsně před vyvěšením žlutých vlajek tankoval. Navíc jsme měli velké potíže s odcházením zadních pneumatik. Kvůli tomu bylo posledních deset patnáct kol mého stintu hodně pomalých a hlavně v tom posledním stintu jsem musel hodně bránit svou pozici. Musím říct, že tohle byl nejvydřenější bod v mém životě.

Nick Heidfeld, nedokončil.
Podle mě to byla jednoznačně chyba Adriana Sutila. Bylo to evidentní zevntiř zevnitř a později i z televize. Otočil se pozadu a pak prostě vjel na trať, přímo do mého auta. Tohle se nedělá. Neměl jsem žádnou šanci se tomu vyhnout. Byl jsem poslední s velkým nákladem paliva. Rychlosti na konci závodního pole byly hodně nízké a tak jsem brzy začal šetřit palivo, protože předjíždění bylo stejně nemožné. I když byly mé šance dnes daleko od slibných, je frustrující nekončit kvůli tak hloupému incidentu.

Willy Rampf, vedoucí inženýr BMW Sauber
Nickův start byl těžký, vzhledem k tomu, že začínal z pitlane. Nehoda, kterou nezavinil, mu závod zničila úplně. Robert ztratil na startu. Později se nemohl probojovat zpátky, protože naše tempo bylo v porovnání s kvalifikací špatné. Navíc trpěl velmi brzy degradací pneumatik. Nakonec si nadělil jeden bod, o který musel v posledních kolech hodně tvrdě bojovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy