Viceprezident FIA: O trestu pro Renault bylo rozhodnuto předem

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Viceprezident FIA a zároveň prezident Automobilového klubu Spojených arabských emirátů (ATCUAE) Mohammed Ben Sulajem tvrdí, že o výsledku pondělního zasedání Světové rady motosportu FIA bylo rozhodnuto předem.

Navíc přiznal, že při rozhodování byly brány v potaz i jiné věci, než to, co se odehrálo loni v Singapuru: "O výsledku jsme jednali předem a s výsledkem byli všichni spokojeni. Verdikt je fér, všichni vyhráli," uvedl Ben Sulajem.

"Musím být věrný své zemi stejně jako motosportu," pokračoval, přičemž chtěl poukázat na to, že jeho země bude hostit svůj první závod Formule 1, zároveň poslední část letošního šampionátu. "Je mou povinností chránit investice, jež Abú Zábí vložilo do Formule 1; jedná se o velkou show, která potřebuje týmy. Všichni chceme, aby Renault v F1 zůstal. To byl prostě výsledek, který si všichni přáli," dodal.

Ben Sulajem se motosportu věnuje také aktivně jakožto jezdec rally. Proslavil se svou letošní  dubnovou havárii s monopostem Renault F1 při závodu na rovince, kde byl jeho soupeřem Romain Grosjean ve Fordu GT40, při show Renaultu v Dubaji - s Renaultem má tedy nadstandardní vztah.

 

Ben Sulayem bourá s monopostem Renaultu v Dubaji

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy