Briatore se Symondsem v Renaultu končí!

Briatore - Symonds | foto: Lotus F1 Team

Před mimořádným zasedáním Světové rady motosportu, které se bude konat 21. září 2009 v Paříži a kde se bude projednávat údajně úmyslná nehoda Nelsona Piqueta, oznámila stáj Renault, že oba nejvyšší muži - Flavio Briatore a Pat Symonds - opustili F1 tým.

"ING Renault F1 tým nebude bojovat proti poslednímu obvinění FIA, které se týká Velké ceny Singapuru 2008," stojí v prohlášení. "Rádi bychom rovněž oznámili, že šéf týmu Flavio Briatore se svým výkonným ředitelem vývoje, Patem Symondsem, opustili tým. Do příštího slyšení před Světovou radou motosportu FIA v Paříži 21. 9. 2009, tým situaci nebude dále komentovat."

Tím Renault de facto nepřímo potvrzuje svou vinu. Pokud se příští týden prokáže, hrozí týmu velké sankce ze strany FIA - od tučné pokuty až po vyloučení ze světového šampionátu.

A co bude s Briatoreho právními akcemi vůči Piquetům kvůli falešných obvinění a vydírání, jež Flavio zahájil minulý pátek 11. září 2009? Zřejmě zůstane jen u slov, tým se k tomu nikterak nevyjádřil. Briatore se se Symondsem neobjeví ani u výše zmíněného stání v Paříži, kde tým původně měli zastupovat.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy