Piquet: Alonso musel o komplotu vědět

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Dvojnásobný mistr světa F1 Fernando Alonso podle Nelsona Piqueta staršího věděl o tom, že stáj Renault požádala svého tehdejšího pilota Piqueta juniora, aby v loňské Velké ceně Singapuru záměrně havaroval a dopomohl tak Alonsovi k vítězství.

"Fernando věděl všechno," tvrdí Piquet starší, sám trojnásobný mistr světa. "Nemohl to nevědět. Pokud na městské trati startujete z patnáctého místa, je vám jasné, že nemá význam vyrážet do závodu bez paliva. To by byla nesmyslná strategie," vysvětlil Brazilec, jehož syn celou aféru rozpoutal koncem července, když už bylo jasné, že ho šéf stáje Renault Flavio Briatore brzy propustí.

Alonso se k obvinění dosud nevyjádřil. "Neumím si to představit. Až Mezinárodní automobilová federace (FIA) vyšetřování uzavře, můžeme si o tom promluvit," řekl pouze.

Nelson Piquet junior oznámil Mezinárodní automobilové federaci, že před Velkou cenou Singapuru 2008 ho šéf stáje Renault Flavio Briatore a technický ředitel Pat Symonds požádali, aby v předem dohodnutém kole a na dohodnutém místě úmyslně havaroval, způsobil tak výjezd zaváděcího vozu a dopomohl tím svému stájovému kolegovi Fernandovi Alonsovi, který jako jediný měl v té době natankováno, k vítězství.

Případem stáje Renault se bude 21. září zabývat Světová rada motorismu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy