Zastávky v boxech - Toyota nejrychlejší

Test Barcelona | foto: Karel Bařina, F1NEWS.cz

Nejrychleji odbaveným mužem včerejšího závodu byl Timo Glock, který jel natankován až k prasknutí a jedinkrát zastavil u svých mechaniků až po odjetí 2/3 závodu.

Průjezd boxovou uličkou včetně zastávky ho stál pouze 25,4 vteřiny, což byl absolutně nejlepší čas včerejšího závodu. Skvělou práci mechaniků Toyoty podtrhuje třetím nejkratším časem (25,835 sec) stráveným v boxech Jarno Trulli.

Dobře si vedli i u Williamsu v případě Kazukiho Nakajimi, horší to bylo při zastávkách Nica Rosberga, který se po zásahu troskami v úvodu závodu potýkal s rozhozenou rovnováhou a výraznou nedotáčivostí, kterou se mechanikům nepodařilo opravit.

Z pilotů jedoucích na dvě zastávky se zdrželi více než bylo třeba kvůli svých nepodařených druhých návštěv u mechaniků. Räikkönenovi dal muž s lízátkem na okamžik pokyn k odjezdu, v okamžiku ale rozhodnutí změnil. Kimi se pohnul a ihned dupnul ještě na brzdu. Čekalo se na dotankování, hadice ale už byla naštěstí mimo vůz, takže krom drobného zdržení se nic vážného nestalo. Adrian Sutil dopadl ještě hůře, kvůli nepovedenému nájezdu a brzdění ztratil min. 2 vteřiny a přišel o možnost dostat se před Räikkönena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy