Raikkonen se štěstím na pódiu

Badoer, Luca | foto: Scuderia Ferrari

FERRARI - REVIEW; Brawny a Hamilton dnes byly pro Ferrari nedostižné. Raikkonen se ale díky Angličanové chybě přece jen dostal na stupně vítězů. Giancarlu Fisichellovi se dařilo mnohem líp než Badoerovi, ani on ale bodové konto týmu rozšířit nedokázal.

Kimi Raikkonen, 3.
Jsem šťastný, že jsem znovu dokázal dojet na pódiu, i když s pořádnou dávkou štěstí. Je to hezký výsledek, pro celkové pořadí, pro nás i pro fanoušky tady v Monze. Měl jsem skvělý start, téměř jsem předjel Hamiltona. I kdyby se mi to ale povedlo, výsledek by byl stejný. Jsem zklamán, že jsem nemohl bojovat o vítězství, dnes jsem na to ale neměl rychlost. Strategie, kterou jsme zvolili, byla pro nás nejlepší. K mému souboji se Sutilem, nikdy jsem neměl těžkosti, věděl jsem, že stačí neudělat chybu. Pneumatiky? Ty měkké nám seděli víc, na tvrdých jsem se trápil, hlavně na začátku stintu. V dalším závodě odvedeme maximum, v některých se možná pokusíme o vítězství.

Giancarlo Fisichella, 9.
Jsem spokojen, s tím jak se můj první víkend ve Ferrari vyvíjel. Na startu jsem dokázal získat několik míst, pak jsem měl těžkosti s Vettelem, který mi zavřel dveře v nájezdu do Ascari způsobem, řekněme, že rázným. V první části závodu jsem se na měkkých pneumatikách cítil dobře, pak na tvrdých na začátku stintu to bylo horší. Je škoda, že jsem dojel jen těsně za bodovanými příčkami, ale dnes odpoledne jsem zajel své maximum. Jsem naštvaný, že jsem havaroval ve včerejším ranním tréninku, což mi znemožnilo lépe se připravit na kvalifikaci. Lepší startovní pozice by možná znamenala dnešní dojezd na bodech. Od zítřejšího rána se začnu soustředit na další závod v Singapuru, tamní okruh mám rád.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy