Hamilton se omluvil týmu za havárii na Monze

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Britský pilot stáje McLaren Lewis Hamilton přiznal, že udělal chybu, když v posledním kole nedělní Velké ceny Itálie havaroval a přišel tak o jisté třetí místo.

Úřadující mistr světa ve stíhací jízdě za druhým v pořadí Jensonem Buttonem právě zajel absolutně nejrychlejší čas prvního sektoru, ale na výjezdu ze zatáčky Lesmo ztratil kontrolu nad vozem a narazil do bariéry.

"Neměli jsme takovou rychlost, jak bych si představoval. Proto jsem na to v každém kole tvrdě šlapal, jako by šlo o kvalifikaci. Jel jsem na hranici možností," popsal Hamilton, který startoval z pole position, ale kvůli dvouzastávkové strategii, která se ukázala být pomalejší, o vedení přišel a do čela se dostaly oba vozy stáje Brawn GP. "Teď se jen musím omluvit lidem v týmu a taky svým fanouškům," dodal Brit.

Šéf stáje McLaren Martin Whitmarsh se na něj nezlobil, i když přiznal, že je zklamaný ze ztráty třetího místa a šesti bodů. Whitmarsh trohu litoval, že Hamiltonovu snahu útočit na druhou pozici nezbrzdil. "Můžete kritizovat Lewise nebo náš tým, ale on je prostě takový. Vždycky útočí až do konce, všechno, nebo nic. Je to pravý závodník," ocenil čtyřiadvacetiletého pilota.

Velkou cenu Itálie vyhrál Brazilec Rubens Barrichello před Britem Jensonem Buttonem, oba na vozech Brawn GP, třetí místo získal díky Hamiltonově havárii Fin Kimi Räikkönen na Ferrari. Hamilton byl klasifikován jako dvanáctý, se ztrátou jednoho kola, avšak samozřejmě bez bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy