Vedení Ferrari rozhodne do tří dnů

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Stáj Ferrari se má do tří dnů rozhodnout, zda její testovací pilot Luca Badoer bude závodit místo zraněného Felipeho Massy i při následujcí Velké ceně Itálie, která se jede za dva týdny v Monze.

Badoerovy výkony byly ve dvou závodech, kdy se v kokpitu Ferrari objevil, hodně špatné. Osmatřicetiletý Ital si dokonce vysloužil posměšnou změnu svého jména na "Look How Bad You Are" (Podívej, jak jsi špatný). V obou závodech, které absolvoval, dojel Badoer poslední z těch, co závod dokončili, zatímco Kimi Räikkönen s druhým Ferrari po bezchybném výkonu zvítězil. Tým Ferrari posadil Badoera do Massova vozu, aby ocenil jeho dvanáct let trvající služby jako testovacího jezdce, je ale těžké si představit, že by mu dal další šanci, zejména v závodě, který je pro ně nejdůležitější v sezoně.

Šéf Ferrari Stefano Domenicali odmítl cokoli potvrdit nebo vyvrátit: "Nejdůležitější je, že Luca může s námi slavit vítězství, je přece součástí stáje. Za to, co udělal pro tým, si to zaslouží. Všechno, co se týká dalšího závodu, oznámíme do tří dnů," řekl Domenicali.

"Z vítězství se s námi radoval i Felipe. Je v Miami, kde prochází lékařským vyšetřením," připomněl Domenicali, že rozhodnutí stáje závisí do značné míry na zdravotním stavu zraněného vicemistra světa, který se zotavuje po fraktuře lebky. Massa v těchto dnech podstupuje vyšetření u specialisty v Miami, které by mělo naznačit, kdy se pilot bude moci vrátit do závodního kokpitu.

Horkým kandidátem na nový záskok za Massu je Ital Giancarlo Fisichella, který v neděli ve Spa dojel po výborném výkonu druhý a vybojoval první body pro tým Force India. "Giancarlo je velmi rychlý a odjel vynikající závod," řekl o Fisichellovi šéf Ferrari Stefano Domenicali. "Zatím však nemůžu říci, zda ty spekulace jsou správné, nebo ne," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy