Schumacher se možná vrátí do kokpitu, ale...

Schumacher, Michael | foto: www.f1news.cz | Mariusz Stankowski

Sedminásobný mistr světa F1 Michael Schumacher se příští rok může objevit v kokpitu Ferrari, pokud Mezinárodní automobilová federace (FIA) povolí italské stáji třetí monopost.

"Bylo by fér říci, že pokud všechno poběží tak, jak má, proč bychom Schumachera neposadili do jednoho z našich monopostů?" nechal se slyšet šéf Ferrari Stefano Domenicali v rozhovoru pro sobotní vydání listu The Times. "Snažíme se o to, abychom měli na startu Velkých cen místo dvou monopostů tři. Cítíme, že by bylo ku prospěchu F1, kdyby velké stáje disponovaly třemi vozy, protože fanoušci si to tak přejí. Při vší úctě k menším týmům je třeba říci, že prestiž F1 dodávají především vynikající jezdci, osobnosti, skvělé vozy a značky," vysvětlil.

Čtyřicetiletý Schumacher, který ukončil kariéru v roce 2006, odvolal svůj letošní návrat do F1 kvůli zdravotním problémům. Němec měl při Velké ceně Evropy ve Valencii nahradit v monopostu Ferrari zraněného Felipeho Massu, jenže na začátku tohoto roku si poranil krční páteř a ta ho pak během testování v F1 bolela. Proto se do druhého monopostu Ferrari nakonec posadil Ital Luca Badoer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy