Geného mrzí že si vedení stáje nevybralo jeho

Gené, Marc | foto: Scuderia Ferrari

Španěl Marc Gené připustil, že pro něho nebylo snadné dívat se, jak Luca Badoer, jeho kolega na postu testovacího jezdce stáje Ferrari, nahradil zraněného Felipeho Massu a startoval ve Velké ceně Evropy F1.

Massu, který se zranil v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, měl původně nahradit sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Když ale ze zdravotních důvodů odřekl, vedení stáje Ferrari vybralo pro tento úkol Itala Badoera, který nezávodil deset let a současný monopost testoval naposledy v prosinci.

Gené naproti tomu s týmem Peugeot vyhrál závod 24 hodin Le Mans a připustil, že pro něj byl šok, když Ferrari sáhlo po Badoerovi. Katalánec dal okamžitě najevo, že by závodil moc rád. "Poslední týdny pro mě nebyly jednoduché," napsal Gené ve svém sloupku ve španělském listu El Mundo.

"Je těžké smířit se s tím, že po tom, co jsem vyhrál Le Mans, si Ferrari pro můj domácí závod ve Španělsku nevybralo mě," dodal. "Ať už pro následující Velkou cenu Belgie rozhodli jakkoli, budu to respektovat. Pokud budu závodit, bude to skvělé. Pokud ne, budu prostě členem týmu. Jako aktivní pilot jsem připravený a oni to vědí," dodal Gené.

Stáj Ferrari sklidila kritiku za nasazení osmatřicetiletého Badoera, který dojel předposlední, zatímco jeho stájový kolega Kimi Räikkönen obsadil třetí místo. Šéf týmu Stefano Domenicali však po závodě oznámil, že i příští Velkou cenu ve Spa bude druhý vůz Ferrari řídit italský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy