Schumacher znovu testuje v Mugellu

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Sedminásobný mistr světa F1 Michael Schumacher absolvuje tento týden v italském Mugellu už druhé testování s dva roky starým monopostem Ferrari, po něm se rozhodne, zda ho zdraví pustí na start Velké ceny Evropy F1.

"Je to naplánované tak, že Michael bude v Mugellu jezdit v úterý a ve středu," potvrdila Schumacherova tisková mluvčí Sabine Kehmová. "Stejně jako během minulého testování, i tentokrát využije dva roky starý monopost F2007 v komerčním programu Clienti F1. Nepůjde o veřejný test. Jde o Michaelovu soukromou iniciativu na jeho vlastní náklady," dodala Kehmová.

Schumacher naposledy závodil v roce 2006, jeho posledním startem byla Velká cena Brazílie. Za dva týdny by měl při Velké ceně Evropy zaujmout místo zraněného Felipeho Massy v kokpitu Ferrari. Po testech v Mugellu se rozhodne, zda mu lékaři start doporučí. Čtyřicetiletý Schumacher má totiž problémy s krční páteří, kterou si poranil v únoru při testování superbiků v Portimau. Tento týden by měl absolvovat další vyšetření, po nich má padnout definitivní rozhodnutí. Od té doby, co stáj Ferrari oznámila jeho nasazení minimálně pro Velkou cenu Evropy, pracuje čtyřicetiletý Schumacher na své fyzické kondici. "Trénoval skutečně hodně," potvrdil jeho ošetřující lékař Johannes Peil.

Schumacher testuje s monopostem z roku 2007, protože mimozávodní testování na dráze je v letošní sezoně zakázáno. Stáj Ferrari požádala pro Schumachera o výjimku, aby mohl vyzkoušet aktuální vůz, proti se ale postavily stáje Williams a Toro Rosso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy