Mosley se dohodl s Bildem na odškodném

Mosley, Max | foto: FIA

Nechtěné publicity se minulý rok dostalo prezidentovi Mezinárodní automobilové federace FIA Maxi Mosleymu. Donedávna byl Mosley v soudním sporu s největším německým deníkem Bild kvůli jeho sexuální aféře. Rozřešení této kauzy je nyní na světě.

Mluvčí agentury The Associated Press (AP) uvedla, že vydavatelství Axel Spring AG v německém deníku Bild otiskne rozhovor s Maxem Mosleym a zaplatí v přepočtu přibližně pět milionů korun (290.000 dolarů) dvěma charitativním organizacím. Na oplátku za toto mimosoudní vyrovnání Mosley slíbil, že stáhne žalobu.

Bild nebyl jediným subjektem, na který prezident FIA podal žalobu. Trestní oznámení podal i na internetovou verzi tohoto deníku a na britský list News of the World, který Mosleymu již dříve vyplatil odškodné ve výši necelých dvou milionů korun (100.000 dolarů).

Zdálo se až nemožné, aby po tomto skandálu který obletěl svět, Max Mosley setrval ve funkci prezidenta Mezinárodní automobilové federaci, leč se tak stalo. V tomto roce již ale kandidovat do čela FIA nebude. Jeho možnými nástupci jsou bývalý šéf Ferrari Francouz Jean Todt, podporovaný právě odstupujícím Maxem Mosleym a bývalý šampión v rally Fin Ari Vatanen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy