Räikkönen se neobává návratu Schumachera

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen tvrdí, že nemá obavy z poměření sil s Michaelem Schumacherem. Také se mu skvěle daří na finské rallye, která dnes odstartovala.

„Pro mě není rozdíl v tom, kdo řídí druhý vůz. Myslím, že ještě není 100 % jisté, že pojede, protože to stále zkoumá. Ale bylo by fajn mít ho za kolegu. Už se to jednou málem stalo,“ řekl k návratu Schumachera Räikkönen.

Podporu Schumacherovi vyjádřil i jeho bývalý soupeř, Juan Pablo Montoya. „Slyšel jsem, že dnes testuje. Myslím, že díky všemu tomu testování bude fyzicky připravený. Jestli bude lepší, než jezdci Ferrari? Byl bych překvapený, ale znáte to... jeden nikdy neví. Jsem si jistý, že s jeho příchodem přijdou s něčím novým, aby zajistili, že bude vypadat dobře,“ řekl Montoya.

Räikkönen mezitím soutěží na finské rallye, kde je po prvním dnu na výborném čtvrtém místě ve skupině a sedmnáctém celkově. Chválí ho i finská legenda, Tommi Mäkinen: „Nejsem překvapen jeho rychlostí. Mohli byste být, ale já jsem s ním seděl a viděl ho řídit. Je velmi, velmi přirozený. Není agresivní ani nic takového. Nemyslím, že existuje mnoho jezdců, kteří by mohli nasednout do auta a jezdit jako on. Určitě by byl šampion, kdyby přišel rovnou sem. Není pochyb, že jedinou věcí, která by ho mohla zpomalovat je komunikace se spolujezdcem, je to pro něj něco nového.“

Sám Räikkönen tvrdí, že by mohl jet ještě rychleji: „Určitě bych mohl být rychlejší, ale momentálně by to nedávalo smysl. Potřebuji najít úroveň a pokračovat na ní. Na konci dne jsem zkoušel jet trochu rychleji a sebejistota přichází. Ráno jsem udělal dvě chyby, ale odpoledne ani jednu.“

Räikkönena dnes přímo na místě podporoval Sebastian Vettel, zítra přijede i Heikki Kovalainen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy