FOTA chce pomoci BMW a zavést třetí vůz

FOTA | foto: FOTA

Týmy v asociaci FOTA spolu konzultovaly situaci a chtějí přispět k zabezpečení budoucnosti týmu BMW Sauber po odchodu automobilky BMW z F1. Také navrhují zavedení možnosti tří vozů v týmu.

FOTA je ochotná pomoci týmu BMW Sauber v pokračování v F1 pod novým majitelem. Nabízejí týmu podobnou podporu, jako dostal Brawn GP po odchodu Hondy.

„Týmy FOTA se vzájemně okamžitě kontaktovaly a jsou připraveny zajistit veškerou nezbytnou podporu švýcarskému týmu, jehož účast ve FOTA je potvrzena, kterou potřebuje k pokračování ve Formuli 1,“ řekl mluvčí asociace FOTA Simone Perillo.

FOTA je také stále odhodlána pracovat na vylepšování sportu. Jednou z možností by měly být tři vozy na jeden tým.
„Stojí za zmínku, že FOTA už začala s odbornou prací zaměřenou na fanoušky a vylepšování show v F1. Mezi těmito návrhy by mohl být zajímavý ten o zavedení třetího vozu. FOTA zjistí názory všech relevantních účastníků kvůli výměně nápadů a definování návrhů pro budoucnost Formule 1. FOTA si přeje nezbytnou stabilitu a jistotu v F1, aby se mohla zaměřit na základní priority pro budoucnost,“ dodal Perillo.

Zájem o uvolněné místo po BMW už projevil španělský tým Epsilon Euskadi. V programu F1 stále ještě pokračuje, i když pomalým tempem a tvrdí, že potencionální sponzoři za nimi stále stojí a tým by se tak chopil každé příležitosti vstoupit do F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy