Tost omlouvá špatný výkon Buemiho v Maďarsku

Buemi, Sebastien | foto: GEPA pictures GmbH

Šéf týmu Scuderia Toro Rosso Franz Tost omlouvá špatný výkon svého svěřence Sebastiena Buemiho ve Velké ceně Maďarska na okruhu Hungaroring. Ten dojel jako poslední klasifikovaný, a to dokonce až za debitujícím týmovým kolegou Alguersuarim ze Španělska.

Švýcar, který byl na začátku letošního ročníku Formule 1 jediným nováčkem na startovní listině, prohrál svůj mini souboj s druhým, právě nastupujícím nováčkem sezony 2009,  se španělským mladíčkem který debutoval právě v nedělní velké ceně. Scuderia Toro Rosso má nyní jediné dva jezdce, kteří ještě před touto sezonou nesedlali monopost F1. Juniorka týmu Red Bull tak plní očekávaný úkol programu výchovy mladých jezdců pro rakouskou firmu.

Alguersuari nahradil počínaje Maďarskem a konče poslední velkou cenou v Abu-Dhabi odvolaného Sebastiena Bourdaise, který se s týmem nepohodl. Španěl sice startoval z posledního místa na roštu. Po vyrovnaném a hlavně bezchybném výkonu ale dokázal překonat svého zkušenějšího kolegu a umlčel tak hlasy kritiků, kteří s jeho startem nesouhlasili.

Buemi tak možná bude mít silnějšího protivníka než v propuštěném Bourdaisovi. Sám Buemi ale přiznal, že podnik v Maďarsku byl jeho nejhorším v dosavadní kariéře pilota F1. „Nikdy jsem nebyl tak špatný,“ řekl Buemi švýcarskému tisku na závod plný chyb. „Mohu se jen omluvit svému týmu, který mi připravil dobré auto.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy