Alonso znovu slaví pole-positon

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

RENAULT - REVIEW; Bude se v podání Renaultu opakovat silný závěr sezony, jak nám to Francouzi předvedli v loňském roce? Nakročeno k tomu mají parádně, poprvé od roku 2006 se na pole-position postaví vůz ze stáje Flavia Briatoreho. Přičinila se o ní jasná jednička týmu, Fernando Alonso.

Fernando Alonso, 1.
Výsledek dnešního odpoledne je prostě fantastický. Po závodě v Německu jsme věděli, že jsme konkurenceschopní a vůz jsme posledními úpravami výrazně vylepšili. Pro tenhle víkend jsme se rozhodli pro agresivní strategii. Zítra bude našim cílem zisk pódiového umístění. Start z pole-position nám dává skvělé šance tenhle cíl splnit. První tři vozy jsou poháněny motory od Renaultu, cože je jen další demonstrace skvělé práce celého týmu.

Nelson Piquet, 15.
Věděl jsem, že kvalifikace bude skutečně tvrdá. Dokázal jsem se dostat přes první část kvalifikace do té další, v ní jsem ale uvízl v provozu a nemohl jsem tak zopakovat svoje rychlé kolo. Postup do finále mi proto unikl. Zítra se nám musí podařit dobře odstartovat, pak udělám maximum, abych zajel silný závod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy