Massa byl letecky dopraven do nemocnice

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa byl po nehodě ve druhé části kvalifikace na Velkou cenu Maďarska vrtulníkem dopraven do nemocnice ve „stabilizovaném“ stavu.

Brazilec vylétl z trati v nájezdu do čtvrté zatáčky. Jeho monopost se ve vysoké rychlosti zavrtal do bariér z pneumatik, pilota museli z vozu vyprošťovat. Na místo nehody byl podle standardních postupů přivolán medical car, o několik okamžiků později přijely také dvě sanitky. Jedna z nich odvezla Massu do lékařského centra na okruhu.


Podle záběrů televizních kamer najel Massa na součástku, která odlétla z vozu Rubense Barichella. Levé přední kolo úlomek zachytilo a vmetlo ho pilotovi Ferrari přímo do tváře. Massa byl pravděpodobně po úderu omráčen, protože z trati vyletěl rovně v plné rychlosti a i v okamžik nárazu pevně svíral volant.


Mluvčí FIA potvrdila, že Massa byl ve „stabilizovaném“ stavu. Brazilec se při nakládání do helikoptéry hýbal, podle všeho byl tedy při vědomí. Žádné další detaily o jeho současném zdravotním stavu však zatím nejsou známy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy