Trulli: Také potřebujeme udělat velký pokrok!

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Jarno Trulli varuje svou Toyotu, že musí udělat velký pokrok v oblasti aerodynamiky a zvýšení přítlaku, aby dostihla nejlepší dva týmy. Red Bull udělal velký krok kupředu v Silverstone, v Německu jej napodobili McLaren s Renaultem.

Byť si letos Toyota nevede vůbec špatně - v Poháru konstruktérů okupuje třetí pozici za stájemi Brawn GP a Red Bull - v posledním závodě v Německu nezískala ani bod. Jarno Trulli sice zajel 4 z 10 absolutně nejrychlejších kol v závodě, do cíle však dojel až  na 17. místě. Podle Itala tým potřebuje udělat velký skok, podobně jako Red Bull, který představil před 2 týdny B-specifikaci svého vozu.

"Chceme-li zvýšit naše šance, je nejvyšší čas na vylepšení vozu z hlediska přítlaku. Pokud budeme vůz vylepšovat stejným tempem jako doposud, pouze si budeme udržovat stejný odstup," popisuje Trulli.

"S naším vstupem do sezóny jsem byl velmi spokojený,  tým  odvedl skvělou práci. Pokud ale chceme uspět, je jediným způsobem to, co předvedl Red Bull v Británii. My jsme v Německu vůz trochu vylepšili, ale na to, abychom byli nejrychlejší, musíme hodně zabrat. Podívejte se na Renault a McLaren - v Německu už také byli konkurenceschopní. Možná to bylo také tím počasím, protože nám chladno obecně moc nevyhovuje," dodává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy