Theissen chválí jezdce BMW za snahu

Theissen, Mario | foto: BMW Motorsport

Šéf týmu BMW Sauber Mario Theissen chválí usílí svých pilotů Nicka Heidfelda a Roberta Kubici uprostřed letošní sezony, která je nejhorší od jejich vstupu do šampionátu F1 v roce 2006.

Když vzpomeneme na minulou sezonu, kdy v polovině šampionátu Robert Kubica vedl před duem Ferrari Raikonenem, Massem a pilotem McLarenu Lewisem Hamiltonem, je letošní ročník určitým zklamáním.

Od vstupu automobilky BMW jako samostatného týmu do této matky motorsportu byla tendence výkonostní křivky stále rostoucí. Do ročníku 2009 ale nevstoupili nejlépe a dá se řici, že se spíše trápí. Žádný z paketů, které měli zrychlit monoposty bavorské automobilky ale nepřinesly kýžené zlepšení, a tak pomalu začínají vzhlížet k roku 2010.

"Piloty z této situace neviním," uvedl Theissen a pochválil jezdce BMW. Slíbil také další úpravy vozu, které by měli pomoci vyšplhat se alespoň do středu pole v pořadí konstruktérů. Oba jezdci museli přehodnotit své priority na zisk titulu mistra světa a budou se snažit na základě stabilních výkonů získat co nejvíce bodů pro tým.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy