Analýza pátečních tréninkových časů

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Krátce se znovu ohlédneme za časy, které dosahovali piloti během dvou dnešních měřených tréninků na Nürburgringu. Kdo byl nejpilnější a ujel nejvíce kol? Kdo se odpoledne dokázal nejvíce zlepšit?

Nejvíce kol dnes odkroužil v obou trénincích Nico Rosberg na Williamsu - dohromady jich bylo 61, což činí něco málo přes 314 km. Překonal tím délku závodu jednoho závodu - nedělní Velká cena Německa je vypsána na 60 kol.

Součet nejrychlejších časů z prvního a druhého tréninku řadí na první příčku Marka Webbera, který krom vítězství v prvním z nich jezdil velmi rychlé časy i v tom druhém. V součtu těchto časů mu na záda dýchá Jenson Button s poněkud zřetelnějším náskokem před Sebastianem Vettelem. V této statistice by zcela propadl Giancarlo Fisichella, který po hodinách skončil hned na začátku odpolední jízd a jako jediný svůj čas proto nezlepšil.

Nejvíce - o 2,5 sekundy - se oproti dopoledni zlepšil Adrian Sutil. Není divu - dopoledne měl na svém kontě kvůli závady hydrauliky nejhorší čas a proto odpoledne jezdil jak urvaný z řetězu. Z VMJ02 vymačkal maximum a zaznamenal šestý nejrychlejší čas. Force India zde vůbec vypadá celkem ve formě, na což upozornil již před obědem Giancarlo Fisichella pátým časem.

Druhým nejučenlivějším mužem dneška byl Lewis Hamilton, jenž s novou aerodynamikou odpoledne všem ukázal, že stříbrní ještě zcela nesložili zbraně. McLaren narychlo přivezl pár nových dílů, kterých ale nebylo dost pro oba monoposty. Lidé v továrně odvedli obrovský kus práce - jeden ze zaměstnanců dle Lewisových slov na nich pracoval dokonce 36 hodin v kuse.

Reálnější obrázek o formě jednotlivých týmů si budeme moci udělat až během zítřejší kvalifikace, která startuje ve 14 hod našeho času.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy