FOTA věří v dohodu s FIA

FOTA | foto: FOTA

Týmy asociace FOTA se domnívají, že nepokoje mezi nimi a FOTA skončí nejpozději během několika týdnů. Možnost vzniku konkurenční série se nechávají jen jako zadní vrátka, kdyby nakonec jednání dopadla špatně.

FOTA se nyní soustředí na dojednání nové Concordské dohody s majitelem komerčních práv, společností CVC. Po jejím podpisu a slíbeném odchodu Mosleyho by míru v F1 už nemělo stát nic v cestě.

„Je to jednoduché. Stále jsou tu nějaké otravné věci, které nás překvapily. Dohody jsme ještě stále nedosáhli, ale řekl bych, že postupujeme vpřed. Pomalu, ale jistě,“ řekl šéf týmu BMW Mario Theissen. „Nemůžeme jen tak sedět a čekat, jestli k nám přijde nějaká dohoda. Musíme si nechávat všechny možnosti otevřené, takže se musíme zaměřit i na jinou variantu. Stále jednáme a můžeme dosáhnout konce, jak říká FIA, během několika dní, ale může to trvat i několik týdnů. Také se nakonec může stát, že dohoda nebude, musíme se připravit na všechny scénáře.“

Zdroje z FOTA naznačují, že po uplynulých událostech týmy ještě více touží sesadit Mosleyho. Concordskou dohodu by měly podepsat jen za předpokladu, že bude potvrzen jeho odchod z pozice prezidenta FIA.

„Týmy jsou velmi blízko podpisu nové Concordské dohody s majiteli komerčních práv. Jsou tu samozřejmě určité neshody s FIA, ale stále doufám, že zvítězí zdravý rozum a nakonec dosáhneme dohody velmi brzy,“ dodal šéf týmu Red Bull Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy