Jaké pneumatiky se objeví na Nürburgringu?

Bridgestone | foto: Williams F1 Team

Velká cena Německa bude posledním závodem, na který přiveze Bridgestone dvě velmi odlišné směsi (na sebe nenavazující). Deset týmů obdrží na Nürburgringu středně měkkou a super měkkou směs, přičemž během nedělního závodu musí využít každou z nich.

Výjimky v letošní sezóně, kdy Bridgestone přiveze dvě nejbližší směsi (jak jsme to iž viděli v Monaku), budou tvořit Velká cena Maďarska, Evropy, Belgie a Itálie.

Tvrdší směs (nazývána také prime) bude v Německu představovat střední směs z portfolia Bridgestonu, zatímco měkčí (option) - označována také zeleným proužkem na boku pneumatiky - bude superměkká. První z nich nenabízí tolik přilnavosti jako druhá jmenovaná, její výhodou je však to, že vytrží podstatně déle.

"Okruh v Nürburgringu obsahuje směs velmi rychlých, středně rychlých a pomalých zatáček - zvolení správného kompromisu při nastavení vozu je pro soutěžící klíčové," vysvětluje ředitel vývoje závodních pneumatik Bridgestonu Hirohide Hamašima. "Námi zvolené směsi - střední a super měkká - by měly zaručit vzrušující závody."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy