Stáj Campos se pomalu formuje

Stáj Campos, která bude v příštím roce jedním z nováčků mistrovství světa F1, doufá, že v srpnu ve Valencii oznámí jméno prvního pilota, jenž bude hájit její barvy.

Šéf týmu Adrian Campos britskému týdeníku řekl, že úspěšně pokračují také práce na novém monopostu, který by měl používat motor Cosworth a jeho design navrhl Ital Gian Paolo Dallara. "Příští týden monopost poprvé vyzkoušíme v aerodynamickém tunelu," plánuje Campos. "Založili jsme společnost Dallara-Campos, která se bude v nové továrně zaobírat konstrukcí monopostů pro příští sezonu. Zaměstnáme asi 200 lidí," ozřejmil šéf stáje. "Doufám, že v srpnu budu moci oznámit jméno prvního z pilotů," dodal ještě bývalý jezdec stáje Minardi.

Dallara magazínu GP Week řekl, že společnost začala pracovat na monopostu pro novou sezonu už před třemi měsíci, ačkoliv pravidla pro příští ročník F1 jsou vinou neshod mezi týmy s Mezinárodní automobilovou federací (FIA) stále nejasná. "Rádi bychom měli první verzi monopostu k dispozici už v říjnu, abychom ji mohli v lednu otestovat," uvedl. "Sice jsme původně chtěli auto vyzkoušet ještě v roce 2009, to ale nestihneme," dodal.

Tým Campos je jedním ze tří nováčků, kteří se příští rok zúčastní mistrovství světa F1. Těmi dalšími jsou US F1 a Manor Grand Prix.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy