Skončí Rossi přece jen v F1?

Rossi, Valentino | foto: Scuderia Ferrari

Valentino Rossi naznačil, že by se rád přestoupil do Formule 1 v roce 2011, pokud Ferrari nasadí třetí vůz. Jak by Ferrari přišlo k třetímu vozu?

Na tiskové konferenci s Maxem Mosleym a Bernie Ecclestonem minulou středu v Paříži řekl prezident Ferrari Luca di Montezemolo novinářům, že součástí dohody o urovnání posledních sporů v F1 byla i část, podle níž by tovární týmy měly být připraveny k nasazení tří vozů do závodů.

Vícenásobný šampión MotoGP Rossi již s Ferrari několik testů absolvoval před pár lety, kdy stáj z Maranella hledala, kým by nahradila Rubense Barrichella. 30letý Ital však má s Yamahou smlouvu i pro příští rok.



Co na možnost přestupu říká Valentino? "Docela mě to potěšilo - mohlo by na to dojít v roce 2011. Ostatně, proč ne?" sdělil italským novinářům. Třetí vůz Ferrari vnímá jako svou velkou příležitost, na příští rok to ale kvůli smluvním závazkům nevidí: "Pro rok 2010 mám ještě uzavřený kontrakt s Yamahou, takže by to bylo těžké, či spíše nemožné. Ferrari navíc třetí auto nemá a já jsem se ještě definitivně nerozhodl, jestli změním oblast motosportu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy