Dle Frye by mohly závodit i jiné stáje

Fry, Nick | foto: Honda Racing F1

Mezinárodní automobilová federace (FIA) ve středu sice zveřejnila seznam třinácti týmů F1, které se zúčastní mistrovství světa v roce 2010, avšak podle výkonného ředitele stáje Brawn GP Nicka Frye by se mohla objevit další jména nových týmů.

Asociace týmů F1 (FOTA) hrozila odchodem z formule 1 a založením vlastního seriálu závodů. Nakonec ale došlo k dohodě s FIA a zůstane u jednoho šampionátu. FIA následně zveřejnila seznam týmů, které se zúčastní nadcházajícího ročníku MS F1. Kromě kažodoročních účastníků se na listu objevily tři nováčci - stáje Manor, U.S. F1 a Campos.

Podle Frye však existují i jiné týmy, jež by se mistrovství 2010 mohly účastnit. "Kdyby některá z nových stájí neměla dostatek finančních prostředků na to, aby mohla vstoupit do mistrovství, je možné, že bychom pozvali jinou," uvedl Fry po čtvrteční schůzce FOTA. "Samozřejmě, že chceme, aby se do formule 1 zapojilo co nejvíce týmů," dodal.

Na středečním jednání FOTA s FIA v Paříži se FOTA nechala slyšet, že by byla ráda, aby se co nejvcíe nováčků připojilo k jejich skupině a pomohlo tvořit mistrovství F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy