Trápení BMW pokračuje dál

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER - REVIEW; Zoufalá kvalifikace, zoufalý závod. Tým z Hinwillu se v polovině sezony nachází na úrovni McLarenu, což zcela jistě není žádná sláva. Fanoušky týmů určitě boj o nějakou dvanáctou pozici nezajímá, švýcarský tým ale momentálně na víc nemá.

Robert Kubica, 13.
Pro mě to byl samozřejmě těžký závod. Když startujete ze dvanácté pozice, je jasné, že za normálních okolností  mnoho nezmůžete. Rozhodli jsme se proto pro risk a do závodu jsme odstartovali s velkým množstvím paliva a s tvrdými pneumatikami. Bohužel se to ale nevyplatilo, protože jsem měl na startu potíže s jejich zahřáním, což mě samozřejmě stálo několik pozic. Musíme akceptovat fakt, že třinácté místo je maximum, které jsme mohli dnes dosáhnout.

Nick Heidfeld, 15.
Když vezmu v úvahu ubohý kvalifikační výsledek, závod dnes dopadl podle našeho očekávání. Již na startu jsme byli odsouzeni k zisku nevalných umístění. Na začátku jsem pořádně zariskoval, když jsem nedodržel bezpečný odstup a poškodil si tak přední křídlo. Mohlo to dopadnout mnohem hůř. Samozřejmě to mělo vliv na aerodynamiku, rozhodli jsme se však zůstat na trati a vydržet po plánovanou zastávku, abychom neztratili ještě víc času. Ve druhém stintu jsem musel použít tvrdší směs pneumatik, ty měkké byly jednoznačně tenhle víkend lepší.
 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy