FIA se podle Mosleyho má s týmy dohodnou

Mosley, Max | foto: GEPA pictures GmbH

Mezinárodní automobilová federace (FIA) by se podle jejího prezidenta Maxe Mosleyho měla s odcházejícími stájemi, sdruženými v Asociaci týmů F1 (FOTA), dohodnout, než se vše začne řešit soudní cestou. Informaci v neděli přinesla agentura Reuters.

Neshody ve formuli 1 neberou konce a pravděpodobně skončí soudem. Nicméně prezident mezinárodní federace Max Mosley míní, že by se všichni aktéři mezi sebou mohli raději dohodnout, než se soudit. V pátek se v médiích objevily informace, že FIA hodlá vyvolat soudní řízení proti stáji Ferrari, v neděli však šéf Mosley odpověděl na otázku týkající se případného pondělního předvolání k soudu vyhýbavě. "Myslím, že bychom měli raději mezi sebou mluvit, než se soudit," nechal se slyšet Angličan.

"Po celou dobu o problému mluvíme. Vše se vrátí do normálu, je to jen otázka času," řekl Mosley, jenž si pravděpodobně stále nepřipouští možný rozpad mistrovství světa formule 1. "Myslím, že se brzy dohodneme. Řekl bych, že to, co nás rozděluje není tak zásadní a opravdu bychom si mohli sednout a vše ještě probrat. Nyní jim dáme trochu času, aby se dostali do pozice, do níž chtějí," uvedl na adresu členů FOTA (Ferrari, McLaren, Renault, Brawn GP, BMW Sauber, Toyota, Red Bull a Toro Rosso) Mosley.

Šéf FIA dále popřel, že by měl jakékoli osobní problémy s prezidentem FOTA a stáje Ferrari Lucou di Montezemolem. "Známe se skoro čtyřicet let a v osobním životě proti němu nic nemám," uzavřel Brit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy