Ecclestone: To chce klid!

Ecclestone, Bernie | foto: Williams F1 Team

Bernie Ecclestone vyzývá k zachování klidu ve sporu, jenž vyvstal mezi osmi týmy FOTA a organizací FIA kvůli zveřejněnému seznamu účastníků pro sezónu 2010.

Italský list La Republica napsal, že zahrnutí stájí Ferrari a Red Bull na oficiální seznam proti jejich vůli vede většinu světových automobilek k vyhlášení války Mosleymu. Noviny se přitom odkazovaly na prohlášení vydané Asociací evropských automobilek (ACEA) po jejich schůzce v Bruselu. Členy ACEA jsou krom evropského BMW, Daimler, Fiat, Porsche, PSA Peugeot Citroen, Renault, Volvo a Volkswagen také GM, Ford či Toyota. Ti se jednotně zastali FOTA s výrokem, že "současný systém vedení F1 nemůže pokračovat."

Další italský deník Corriere dello Sport souhlasí, že povaha sporu nyní "vyžaduje Mosleyho hlavu."

Britský The Times interpretuje pokus FOTA obejít Mosleyho a apelovat přímo na Světovou radu motosportu jako "další důkaz, že výrobci mají Mosleyho po krk a chtějí, aby byl odstraněn nebo aspoň omezen."



Ecclestone, šéf krizí zmítaného odvětví motosportu, k tomu poznamenal: "Místo vzájemného obviňování se na veřejnosti či za zády bych všechny chtěl požádat, aby se trochu ztišili a počkali, až se věci trochu uklidní." Těžko si však vojáci na frontě dají pauzu a zapálí si dýmku, když se bouje i s časem. Berniemu se však není co divit, začíná mu totiž téct do vlastního krámu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy