Do sporů v F1 vstupují samotné automobilky

McLaren | foto: McLaren

Evropská asociace výrobců automobilů (ACEA) vstoupila do sporu probíhajícího ve Formuli 1 a vyjádřila nespokojenost se současnou správou tohoto sportu. Poměry v F1 se prý musí změnit.

„ACEA došla k závěru, že FIA potřebuje moderní a průhledný systém správy a procesů, včetně revize jejího uspořádání k zajištění, že hlasy členů, soutěžících v motorsportu po celém světě a motoristů budou správně zváženy.
Členové ACEA podporují aktivity a záměry FOTA spočívající ve vzniku stabilní správy, jasných a průhledných pravidel, které jsou stejné pro všechny účastníky a dosažení nižších nákladů společně se správným rozdělením odměn týmům F1, aby veřejnost získala atraktivní a udržitelný sport.
Pokud tyto záměry nebudou naplněny, BMW, Ferrari, Mercedes, Renault a Toyota společně s dalšímy týmy jsou odhodlány hledat jinou cestu v provozu tohoto sportu způsobem, který poskytuje jasná, určitá pravidla a správu a spravedlivé rozdělení odměn mezi soutěžící,“
říká oficiální prohlášení asociace automobilek.

ACEA byla založena v roce 1991 a má 15 členů – BMW, DAF (kamiony), Daimler (Mercedes), Fiat (Ferrari), Ford, GM Europe, Jaguar Land Rover, MAN (kamiony), Porsche, PSA Peugeot Citroën, Renault, Scania (kamiony), Toyota, Volkswagen a Volvo.

Zdá se, že spor o rozpočtové stropy definitivně přerostl do souboje Mosley vs. automobilky, kdy se Mosley chce zbavit automobilek v F1 a ony naopak jeho v čele FIA.
Podle německého Abendzeitung se dnes navíc mají sejít prezident Ferrari di Montezemolo, předseda představenstva Mercedesu Dieter Zetsche a předseda představenstva BMW Norbert Reithofer s evropskou komisí, která by mohla mít výhrady k Mosleyho rozpočtovým stropům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy