Alonso si umí představit závodění jinde

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Španělský pilot stáje Renault Fernando Alonso si umí představit, že bude v příštím roce závodit jinde než v F1. Dvojnásobný mistr světa to řekl na tiskové konferenci v Praze.

"F1 je v obtížné situaci, Asociace týmů (FOTA) hledá řešení. Myslím, že klíčové budou příští čtyři dny. Z pohledu nás, pilotů, je to složité, my se na to díváme zvenčí. Ale stojíme v tom sporu za FOTA, podporujeme naše týmy," řekl Alonso. "Myslím, že Mezinárodní automobilová federace (FIA) vidí situaci se snižováním nákladů příliš optimisticky, když si myslí, že může dojít ke snížení z 500 na 40 milionů liber. Každopádně doufám, že se podaří najít řešení a že v příštím roce uvidíme mistrovství světa F1 s nejlepšími týmy a nejlepšími jezdci," dodal.

Španělský pilot si však umí představit, že bude závodit jinde, než v F1. "Třeba tam nebudu a třeba tam nebude nikdo ze současných jezdců nejsilnějších týmů. Pokud podmínky FOTA nebudou akceptovány, tak tam prostě nebudeme. Ale pak to už nebude F1. Pro mě osobně by nemělo smysl závodit za nějaký malý tým. Věřím, že budu znovu závodit s těmi nejlepšími, ať už v F1, nebo jinde," řekl Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy