DaimlerChrysler plánuje velkou investici

Nadnárodní automobilka DaimlerChrysler plánuje velkou investici do území, které je kolébkou britského motorismu a letectví v blízkosti staré závodní trati Brookland.

Území o rozloze 155 akrů poblíž Weybridge ve Velké Británii je v současnosti nevyužívané a opuštěné, slouží k parkování těžkých mechanismů a nákladních vozů, nachází se tam i četné černé skládky. Na stavbu „Centra dědictví a techniky Mercedes – Benz“ by již mělo být vydáno stavební povolení. V projektu je uvažováno s rozšířením stávajícího muzea a stavbou prostorů pro vzdělávání a přednášky, ubytování i stravování. Součástí by mělo být i malé letiště s muzeem přínosu společnosti Daimler k rozvoji aviatiky. Taktéž starý okruh z roku 1907 by měl být z části využit pro novou trať sloužící automobilce k prezentačním jízdám a seznámení zájemců o koupi vozu. V klidové zóně se počítá s velkým parkem a kompletní opravou břehu řeky.

Zajímavostí je, že se území nachází jen v těsné blízkosti sídla společnosti McLaren Mercedes, který je z části kontrolován právě společností DaimlerChrysler. Přestože je oblast v územních plánech značena jako klidová pro další využití, lze předpokládat, že v případě ústupku úřadů by tak tým F1 získal možnost soukromého testovacího okruhu stejně tak, jako Ferrari ve Fioranu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy