Williams KERS letos asi nepoužije

Head, Patrick | foto: Williams F1 Team

Tým Williams připustil, že je nepravděpodobné, aby KERS v letošní sezoně začal používat ve velkém. Technici britského týmu si totiž myslí, že váhová nevýhoda tohoto zařízení by byla jezdcům spíše na škodu.

Na poslední Grand Prix seriálu v Monaku použili KERS (Kinetic Energy Recovery System) pouze týmy Ferrari a McLaren. Celý systém totiž váží dobrých 30 kilogramů. Několik jezdců dokonce před startem sezony kvůli tomuto systému zhublo. Stáj Williams je jediná, která se rozhodla vyvíjet svůj KERS za pomoci setrvačníku, zatímco ostatní jdou cestou ukládání energie do baterií.

„Základní problém spočívá v tom, že tento systém váží zhruba 35 kilo. Kdybychom jeli s tímto systémem, tak nemůžeme dosáhnout optimálního rozložení váhy. Na našem KERSu neustále pracujeme a neříkám, že s ním ještě letos nevyjedeme, ale bude to velmi obtížné. Na pomalých tratích je navíc optimální rozložení váhy velice důležité,“ říká Patrick Head.



Přestože je Head pesimistou ohledně letošního využití KERSu ve svých vozech, tak doufá, že v budoucnosti tento systém pomůže všem týmům: „KERS je v neustálém vývoji. V budoucnu může sehrát významnou roli.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy