V Turecku bude Toyota zpět na čele

Trulli - Glock | foto: Panasonic Toyota Racing

Timo Glock je první, kdo otevřeně přiznal, že Toyota byla pomalá poté, co minulý víkend nezískala ani bod. Oba vozy uzavíraly startovní pole, díky strategii se Timo prokousal až na 10. místo v cíli. To je ale málo a doufá, že v Turecku se to zlepší.

„Můžu říct, že to bylo těžké, ale nakonec i trošku překvapující, protože po kvalifikaci a následném startu z pitlane jsem nečekal, že se dostanu až na 10. místo v cíli.  Na začátku závodu jsem byl velmi těžký a to je pro jezdce velmi těžké, specielně v Monaku,“ říká Timo, který odjel více než půlku závodu bez zastávky v boxech.

„Po kvalifikaci bylo zřejmé, že máme nějaké problémy, a tak jsme si auto vytáhli z parc fermé, abychom mohli udělat nějaké změny v nastavení a na zavěšení. Chtěli jsme se v závodě alespoň trochu zlepšit. Tým neustále analyzuje, co se vlastně stalo, protože zde nebyl žádný důvod našeho výsledku v kvalifikaci. Každopádně vzhledem ke kvalifikačnímu výsledku jsme neměli co ztratit,“ pokračuje Timo.


Timo Glock v Bahrainu

Další zastávkou 17 dílného kalendáře bude Turkish Grand Prix na okruhu Istanbul Park. Na tomto okruhu je kladen důraz na přítlak a výborné nastavení auta. „Jsem si jistý, že Monako bylo výjimkou, protože v předchozích závodech jsme byli konkurenceschopní, takže víme, že máme dobré auto. Monako je jedinečný závod a já si nemyslím, že budeme mít stejné problémy v Turecku. Nicméně musíme hodně tvrdě zapracovat, abychom zjistili, co se v Monaku vlastně stalo,“ zakončil Němec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy