Zdecimovanou F1 opustí i piloti

Alonso - Massa - Räikkönen | foto: McLaren

Velké týmy hrozí odchodem, pokud je FIA nezačne brát vážně. K celé záležitosti se dnes v Monte Carlu také vyjádřili někteří piloti. Podle nich by Formule 1 kvůli poslední krizi mohla i zcela zaniknout.

Finský pilot Kimi Räikkönen jezdící za Ferrari, které dnes prohrálo soudní spor s FIA ohledně pozastavení pravidel omezující rozpočty, prohlásil: "Jsem si docela jistý, že se z Formule 1 vytratíme." Potvrdil však svou oddanost maranellské stáji,se kterou má platnou smlouvu až do konce roku 2010: "Oni pro mě něco najdou, když se mnou mají sepsanou smlouvu. Závodí v mnoha kategoriích," dodal Kimi.

Fernando Alonso z Renaultu, jenž před Räikkönenem vyhrál dvakrát titul mistra světa, varuje, že osud královské disciplíny motosportu opravdu záleží na tom, jak dopadne tento sport: "Pokud se vše nevyřeší, bude to znamenat konec Formule 1. Stane se z ní o něco rychlejší GP2, která ale nebude ani zdaleka tak zajímavá."



Podle něj by pak F1 postrádala nejen ty největší a nejslavnější týmy: "Nechtěl bych závodit pro nějaký malý tým," pokračoval ve svém varování a řekl, že po rozhovoru s některými dalšími piloty by rozhodně nebyl sám, kdo by se poohlížel po místě v nějaké jiné sérii. "Pokud odejde těch sedm týmů, Formule 1 zanikne. S neznámými piloty to bude znamenat konec. Ztratíte deset nejlepších pilotů na světě," tvrdí Alonso. "Je pro mě nepochopitelné, že se nikdo nezamyslel nad tím, jak moc ubližujeme tomuto sportu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy