Týmy F1 chtějí hledat jiné řešení

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Týmy F1 chtějí po neúspěchu páteční schůzky mezi Asociací týmů F1 (FOTA) a Mezinárodní automobilovou federací (FIA) samy najít řešení týkající se snižování nákladů, které by bylo přijatelné pro ně i pro FIA.

"Myslím, že setkání ukázalo, že týmy jsou velmi jednotné," řekl Stefano Domenicali, šéf týmu Ferrari, hlavního rebelanta proti záměru FIA zavést dobrovolný rozpočtový strop ve výši 40 milionů liber výměnou za větší technickou volnost.

"Děláme všechno proto, abychom našli řešení. Máme na to různý pohled, ale vysvětlili jsme naše představy," řekl Domenicali. Jeho Ferrari, stejně jako Toyota, Renault a oba týmy vlastněné skupinou Red Bull, tedy Red Bull a Toro Rosso, pohrozily FIA, že v případě navrhované změny pravidel odejdou z F1. Podle nich povede změna pravidel k rozdělení F1 na dvě rozdílné výkonnostní úrovně. "Všichni víme, v jaké jsme pozici. Času je málo, ale řešení hledáme intenzivně," řekl Domenicali. Konečný termín pro podání přihlášky do mistrovství světa 2010 je 29. květen.

Páteční schůzka Maxe Mosleyho, prezidenta FIA, a Asociace týmů F1, která se konala na londýnském letišti Heathrow, nepřinesla výsledek. Mosley prohlásil, že není ochoten dělat žádné kompromisy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy