Ferrari podalo žalobu na FIA

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Na dnešním setkání FIA a FOTA nedošlo k žádné shodě zúčastněných stran. FIA odmítla změnit své plány na rozpočtové stropy a možnost dvou kategorií ve Formuli 1.

Prezident FIA Mosley oznámil, že na setkání proběhla přátelská diskuze, ale že nehodlá ustoupit ze svých návrhů na rozpočtový strop v hodnotě 40 milionů liber. Týmy se nyní budou radit o dalším postupu.

Na vlastní pěst se rozhodlo jednat Ferrari, které na FIA podalo žalobu. „Během setkání vyšlo najevo, že Ferrari podalo žalobu u francouzských soudů ve snaze zastavit nás v tom, co chceme udělat,“ řekl Mosley. Změny v pravidlech by totiž měly porušovat právo veta, které Ferrari v těchto záležitostech má.

Setkání se oproti původním předpokladům nezúčastnil Luca di Montezemolo, Ferrari tak zastupoval šéf týmu Stefano Domenicali.

Část jednání se věnovala i nové Concordské smlouvě, ale ani tady nedošlo k dohodě. „Řekli jsme, že jsme připraveni, pokud dojde ke shodě ve všech ostatních oblastech, prodloužit Concordskou dohodu z roku 1998 na dalších pět let. Ale mezi týmy a Berniem k dohodě o komerční stránce nedošlo, což není překvapivé, protože se nedohodli ani za posledního dva a půl roku,“ dodal Mosley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy