Hamilton titul chce, ale přeje i Buttonovi

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Mistr světa F1 Lewis Hamilton zatím nevzdal myšlenky na obhajobu titulu, tuší však, že jeho šance nejsou vysoké a svého nástupce na trůnu vidí v britském krajanovi Jensonu Buttonovi.

"Myslím, že Jenson má velkou šanci získat titul, přeju mu všechno nejlepší," řekl Hamilton. "Vlastně jestli to někomu přeju, je to právě on," dodal čtyřiadvacetiletý Brit.

Na rozdíl od pilota Ferrari Felipeho Massy, který odepsal mistrovské šance svého týmu minulý týden ve Španělsku, Hamilton zatím ručník do ringu nehodil. I když dosud získal jen devět bodů z pěti závodů, což je ve srovnání s Buttonovými jedenačtyřiceti skutečně málo. "Já chci pořád vyhrát mistrovství světa, ale zatím zaostáváme. Ještě ale zbývá hodně závodů, někdo třeba nedokončí deset závodů, kdo ví? Nikdy to není ztracené, dokud není opravdu konec," věří Hamilton. "Je samozřejmé, že pokud ještě v polovině sezony nebudeme mít dost bodů, budeme to muset odpískat. Ale i pak budeme dál bojovat a zkoušet vyhrávat závody, i když titul už bude pryč."

Příštím závodem je Velká cena Monaka v Monte Carlu, kde Hamilton loni vyhrál a rok předtím skončil druhý. "Monte Carlo je jedním z okruhů, kde máme šance na vítězství," řekl Hamilton. "Neznamená to, že vyhraju, ale pojedu tam snad s lepším autem. Navíc je to můj oblíbený okruh, loni jsem tam vyhrál a teď budu mít další pokus. Bude to ale těžké," ví Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy