Stáj Red Bull dnes pohrozila FIA

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Stáj F1 Red Bull následovala v neděli tým Toyota, který v minulých dnech naznačil svůj úmysl nepřihlásit se do příštího ročníku mistrovství světa, budou-li platit pravidla schválená pro rok 2010.

"V tuto chvíli nejsou podmínky pro to, abychom příští rok vstoupíli do šampionátu," řekl Dietrich Mateschitz, majitel týmu Red Bull, jehož australský pilot Mark Webber dojel v nedělní Velké ceně Španělska třetí. Mateschitz soudí, že týmů, které se nebudou chtít zúčastnit, bude víc. "Z těch týmů, které závodí dnes, zůstanou dva nebo tři," varoval rakouský podnikatel v oblasti energetických nápojů.

Prezident týmu Toyota John Howett pohrozil neúčastí během víkendu, ostatní týmy včetně Ferrari a BMW Sauber také otevřeně vyjádřily nesouhlas s proklamovaným rozpočtovým stropem, který naplánoval pro příští sezonu prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley.

Konečné datum pro přihlášky do mistrovství světa 2010 je 29. květen. Očekává se, že Asociace týmů F1 (FOTA) možná, podle toho, jak dopadne její schůzka s Mosleym příští týden, vyhlásí všeobecný bojkot této lhůty.

Red Bull je po pěti závodech druhým týmem průběžného pořadí Poháru konstruktérů, vede tým Brawn GP.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy