Bylo to pro mne velmi těžké

Rubens Barrichello se vrací k tragické havárii jeho krajana a brazilského hrdiny Ayrtona Senny.

Letošní rok si připomeneme 10. výročí onoho osudného nedělního odpoledne při Grand Prix San Marina na okruhu v Imole. Ayrton Senna ztratil kontrolu nad svým vozem Williams Renault a následkům havárie podlehl.

Při rozhovoru po oznámení o Barrichellově setrvání v týmu Ferrari byl pilot dotázán i na jeho kariéru a její důležité momenty. Rubens přiznal, že havárie jeho krajana výrazně zasáhla i jeho osud.

Zpočátku totiž pociťoval, jako by nesl veškerou odpovědnost vůči Brazílii na svých bedrech. Všichni chtěli, aby nahradil ztraceného Ayrtona a bylo těžké zůstat sám sebou a závodit dle vlastních schopností.

„Chtěli mne vidět nahradit Ayrtona. Bylo pro mne velice těžké, abych se tohoto pocitu zbavil. Myslím na Ayrtona každý den a vím, že se v Brazílii připravují oslavy k uctění jeho památky. Doufám, že budou veselé a lidé se budou radovat. Uvnitř sebe sama necítím, že bych měl dělat něco více, neboť od jeho smrti uplynulo 10 let a já se naučil být sám sebou. Nyní mám svou vlastní cestu, jsem vyrovnaný a velmi optimistický,“ řekl Rubens Barrichello.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy