Button rozpočtový strop podporuje

Vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa a vítěz tří ze čtyř letošních závodů, Brit Jenson Button, podporuje rozhodnutí Mezinárodní automobilové federace (FIA) zavést dobrovolný rozpočtový strop.

Podle Buttona je rozpočtový strop přesně to, co týmy jako jeho Brawn GP potřebují. "Pro výrobce a velké týmy to bude těžké a věřím, že na to nebudou chtít přistoupit. Ale pro budoucnost malých týmů jako Brawn GP je to potřebné," řekl devětadvacetiletý Brit.

FIA ve čtvrtek oznámila, že Světová rada motorismu na svém středečním zasedání schválila pro příští rok dobrovolný rozpočtový strop ve výši 40 milionů liber, tedy přibližně 45 milionů eur. Týmy, které se mu podřídí, získají různé technické výhody, jako například možnost testování i během roku.

Čtyřicet milionů liber, tedy o deset milionů víc, než FIA původně prosazovala, je méně než čtvrtina toho, co některé z týmů ročně utrácejí. "Pro nás, stáj Williams a některé další je to velmi rozumné. Je to cesta, kterou by se F1 měla v této době vydat," dodal Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy