Ferrari neví zda KERS v Bahrajnu nasadí

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Finský pilot stáje Ferrari Kimi Räikkönen potvrdil, že v pátečních trénicích na Velkou cenu Bahrajnu bude jezdit bez systému zpětného získávání kinetické energie (KERS).

Stáj Ferrari měla KERS na obou monopostech při Velkých cenách Austrálie a Malajsie, v neděli v Číně se však představila bez něj. Felipe Massa to označil jako krok zpět a pro Velkou cenu Bahrajnu bude KERS znovu ve svém voze mít.

"Já budu v pátek jezdit bez KERS, Felipe s ním. Pak se rozhodneme, zda ho nasadíme i v sobotu, nebo ne," vysvětlil Räikkönen na čtvrteční tiskové konferenci na okruhu v Sakhiru. "Chceme porovnat výkon obou monopostů s KERS a bez něho. Pak uvidíme, jaký rozdíl to udělá," dodal Fin.

Podobně jako Ferrari nejsou rozhodnutí ani ve stáji Renault. V BMW Sauber bude tradičně s KERS závodit Nick Heidfeld, Robert Kubica bez něho. Ve stáji McLaren však doufají, že právě KERS na okruhu v Sachiru sehraje důležitou roli. "Dlouhá rovinka a pak rychlé brždění, to je ideální pro KERS," upozornil mistr světa Lewis Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy