Sebastian Vettel nadchl i bývalé piloty

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Němec Sebastian Vettel, který v neděli za těžkých podmínek vyhrál Velkou cenu Číny F1 a získal tak pro svůj tým Red Bull premiérový triumf, sklidil za svůj výkon velký respekt bývalých pilotů. Ohlasy přinesl v pondělí server motorsport-total.

"Sebastian zajel fantastický závod," pochváli jedenadvacetiletého Němce dvojnásobný mistra světa Mika Häkkinen. "Bylo působivé sledovat, jakým stylem vyhrál tak těžkou Velkou cenu. Ukázal obrovský talent, jezdil doslova v jiné lize."

Podle Ralfa Schumachera se přitom stáj Red Bull ještě zlepší po zavedení dvojitého difuzoru. "Vůz Red Bull je už teď dobrý. Adrian Newey postavil kvalitní auto už před rokem, ale tehdy to na vítězství ještě nestačilo. Letošnímu modelu věnuje veškerou energii. Nekompromisně se zřekl systému KERS, aby se vyhnul problémům s hmotnosti," dodal současný pilot německé série DTM na adresu šéfkonstruktéra Red Bullu, kterého si cení i Häkkinen. "Red Bull bude určitě silný i nadále. Adrian Newey postavil skvělý vůz, který potvrzuje jeho pověst vynikajícího dizajnéra. Já jsem s ním získal tituly v letech 1998 a 1999, když pracoval pro McLaren. To, co teď odvádí pro Red Bull, je jednoduše fantastické," dodal Häkkinen.

Na výborný výkon Vettela poukázal také Niki Lauda. "Určitě se zlepšuje. Vítězstvím loni v Monze natankoval sebevědomí a je čím dál lepší. Všichni jsme viděli, jak dokázal dostat svůj vůz na první místo a pak si ho s přehledem kontrolovat. Nejvíc na mě zapůsobil tím, jak se vyrovnal s tlakem a podal bezchybný výkon. Tenhle mladík má přitom ještě stále velké rezervy. Navíc je to jeden z mála pilotů, který se vypracoval bez manažera nebo mluvčího. Zůstává nohama na zemi a neustále se zlepšuje. Je to obrovský talent," řekl Rakušan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy