Ferrari reorganizuje tým (zase)

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari po nevydařených úvodních závodech sezóny zavádí změny v organizaci týmu. Záměrem je posílit vývojové kapacity v továrně a vyhnout se strategickým chybám na trati. První přerozdělení týmových úkolů přitom proběhlo už na konci minulého roku.

Tým zažil nejhorší start do sezóny od roku 1992, příčinou ovšem není ani tak nedostatečná rychlost, jako spíše špatná strategická rozhodnutí. Výsledkem jsou změny na vysokých postech už po dvou odjetých závodech.

Největší změnou je vznik nové pracovní skupiny pro rychlý vývoj dílů v továrně. Tu povede technický ředitel Aldo Costa a mezi první úkoly by mohl patřit dvoupatrový difuzor, pokud bude schválen zítřejším soudem FIA.
Luca Baldisserri, dosavadní sportovní ředitel, se už nebude účastnit závodů a přesouvá se do továrny., kde bude dohlížet na vývoj vozu. Jeho roli zaujme šéf závodních inženýrů Chris Dyer (loni závodní inženýr Kimiho Räikkonena).

Pro GP Číny má Ferrari připravenu řadu nových dílů, které minulý týden testoval Marc Gené na rovince ve Vairanu, mezi nimi i upravené přední křídlo.
U zítřejšího soudu ve věci difuzorů budou Ferrari zastupovat Rory Byrne (bývalý šéfkonstruktér a nynější technický konzultant) a Nikolas Tombazis (aktuální šéfkonstruktér). Rozhodnutí bude zveřejněno ve středu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy