Víme přesně, kdo má kolik paliva!

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Od letošní sezóny budeme mít přístup k dříve střeženému tajemství - hmotnosti vozů včetně paliva po sobotní kvalifikaci. Z těchto velmi zajímavých údajů si dokážeme udělat představu, kdo jede s jakým množstvím paliva.

Protože minimální hmotnost vozu je stanovena (a těžko by některý tým konstruoval svůj vůz tak, aby byl těžší než 605 kg), lze z následující tabulky vyčíst, kdo veze kolik paliva - v podstatě veškerá hmotnost nad stanovený limit je palivo.



Z tabulky vidíme, že skvělý výkon Roberta Kubicy je vykoupen poloprázdnou nádrží a u svých mechaniků se ocitne zřejmě jako jeden z prvních. Hmotnost jeho vozu včetně paliva a bez pilota činí rovných 650 kg. Od něj se pak odvíjí poslední sloupec a rozdíly v hmotnosti ostatních monopostů. Jak sami vidíte, s velmi lehkými vozy jedou i oba piloti Ferrari, Vettel, Rosberg a Hamilton.

Naopak solidní šanci na posun vpřed má Piquet, Kovalainen, Fisichella a Heidfeld, kteří možná pojedou pouzena jednu zastávku v boxech. V tabulce je uvedena taková hmotnost vozu, se kterou budou jezdci startovat, to znamená po dotankování i pilotů na 11. - 20. pozici.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy